Mediaboom

Dem svenska tjejerna har välförtjänt fått väldigt mycket uppmärksamhet i media efter framgångarna i Norge. Våra två stora kvällstidningar har på sina internetsajter flera artiklar varje dag om laget, olika spelare, förbundskapterna och så vidare. Som handbollsälskare känns det jättebra när vår sport äntligen får lite uppmärksamhet.

Det jag kan ifrågasätta är varför det måste till landslagspel, och helst framgångsrikt sådant för att handbollen ska få plats i media. Våra elitserier (herr och dam) pågår under 8 av årets 12 månader, inklusive slutspel då, och för det mesta går en elitserie omgång tämligen obemärkt förbi.

Jag kan absolut köpa att framgångar för våra landslag väcker ett större nationellt intresse, men ska vi vara ärliga så har vårat fotbollslandslag som oftast får det största massmediala utrymmet inte haft speciellt stora framgånger dem senaste åren. Ändå kan du läsa helsides artiklar om varje enskild allvensk fotbollsmatch i våra kvällstidningar dan efter en allsvensk omgång!

Samtidigt har den inhemska handbollen en jättechans att ta vara på det ökade intresset. Em för damer är slut om en vecka. Men om ungefär en månad börjar vm för herrar, och dessutom på hemmaplan. Kan tänka mig att den massmediala bevakning handbollen får då blir något av all time high i Sverige. Kan säkert bero lite på hur Sverige presterar i den turneringen, men i alla fall!

Förhoppningsvis bidrar dem svenska damerna ännu mer till ökad mediebevakning ikväll genom att minst ta en poäng mot Ungern. Gör man det väntar semifinalspel i Danmark. Vid vinst vinner man till och med gruppen och slipper möta Danmark i en eventuell semifinal. Eller det hade kanske varit roligt att få möta Danmark. Vi har ju redan besegrat Norge på deras hemmaplan, varför inte ta Danmark också!

Nej nu lugnar vi ner oss, semifinalplatsen är ju på intet sätt klar. Vi får hoppas att den något sämre instasen mot Frankrike igår var en tillfällighet och en reaktion efter Norgematchen.

Ikväll måste målvakterna på nytt fungera. Och snälla, gör inte den ungerska målvakten till en världsmålvakt genom att skjuta rakt på henne!

KÖR NU TJEJER!

Kommentarer
Postat av: sven-erik jönsson

Bara att inse att handboll tillhör de "mindre" sporterna. Jämför publiksiffror och du har svaret. Fotboll är helt outstanding, men även ishocky får stor plats. Ta exemplet curling, ingen bryr sig mellan varje OS. Det finns mängder av små idrotter som aldrig får något utrymme i massmedia. Jag håller med dig att handboll förtjänar ett större utrymme under "vardagarna"! Skärpning journalister!Men till sist hänger det ju på dig och mig, publiken, men massmedia är en stor maktfaktor för att göra en idrott populär. Men, KÖR NU TJEJER!

2010-12-15 @ 16:52:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0