Magnifikt Espen!

H43 vann säsongens största seger igår kväll mot Aranäs med 31-21. Är inte varje match man som H43 supporter kan sitta lugn och smaka segerns sötma dem sista fem minuterna.

En stor anledning till segern stavas Espen Christensen som står för smått fantastiska 26 räddningar, en bit över 50% alltså. Espen har under en ganska lång tid nu visat upp storform, och efter gårdagens insats så undrar jag om han inte till och med är elitseriens bästa målvakt just nu. Är inte helt objektiv kanske men ändå!
Också mycket glädjande att höra speakern berätta i andra halvlek att Espen förlängt sitt kontrakt med 2 år. Det börjar ge en bra kontinuitet.

Laget i övrigt då?
Jo andra halvlek är en totalt sett mycket gedigen insats, och försvarspelet får på nytt godkänt hela matchen. Gillar också trycket man börjar få i kontringarna. Båda första och andrafas kontringar. Fredrik Creutz mycket lyckosam i andra halvlek när det gavs kontringstillfällen.
För övrigt var det på nytt fler som klev fram. Jens Eriksson börjar bli riktigt stabil inne på linjen. Och Daniel "Gädda" Lindqvist börjar verkigen visa gammal god form igen.
Första 8 minuterna av andra halvlek såg jag förövrigt en offensiv uppställning som jag hoppas se mer av framöver. På 9 meter hade vi Nemanja till vänster, Gädda i mitten och Zoran till höger. Denna uppställning tror jag stenhårt på!

Första halvlek då? Man ledde i halvtid med 14-11. Och det är det enda som var bra med det! Ja förutom Espen förstås han var hur bra som helst även i första halvlek. Annars var det dåligt anfallspel, för mycket dåliga individuella prestationer och framförallt en uppvisning i hur man missar frilägen.
Just igår kom man undan med detta, men det kan aldrig hålla i längden. Ett stort plus till laget dock som lyfte sig ordentligt i andra halvlek.

Publiksiffran bedrövlig igen. 737 personer kom och såg storsegern. Till er som inte var där kan jag säga. Var glada att ni slapp se första halvlek, synd att ni missade andra halvlek.
Kanske kan klättringen i tabellen som man nu påbörjat (hoppas att den inte blir tillfällig) leda till att det kommer mer publik i fortsättningen.