Klara för mellanrundan

Sveriges damer följde verkligen upp den fina insatsen mot Tyskland med ytterliggare en fin insats mot Ukraina, och därmed slutade man med den fula ovanen att inte göra mer än en bra match i följd.
Såg tyvärr inte matchen igår heller (riktigt gåligt tajmad vecka att jobba kväll) men har läst mig till att Gabriella Kain på nytt gör en bra match mellan stolparna, att man får igång ett bra kontringspel och att Linnea Torstensson efter en blek insats mot Tyskland nu visade hur duktig hon egentligen är.

I och med segern är man alltså klara för mellanrundan i em. Dock har man kvar att möta Holland, och även om man redan är klara är kan det vara mycket viktigt att vinna mot Holland då man tar med sig poängen från dem inbördes mötena från dem andra lagen som också går vidare.

Herrarna förlorade däremot finalen i world cup mot Danmark, inte helt oväntat kanske. Men om jag förstått det hela rätt svarade man ändå för en klart godkänd insats och man var i ledningen en bit in i andra halvlek tills orken tröt.

Idag kommer så Ola Lindgren/Staffan Olsson att ta ut en 28 manna bruttotrupp till vm. Den ska senare bantas med ca. 10 namn så att den slutgiltiga truppen kommer att innehålla 18-19 spelare om jag förstått det hela rätt. Somliga är mer självskrivna än andra. Som jag ser det är det idag framförallt frågetecken för vem som blir 3:e målvakt bakom Beutler och Mattias Andersson. Hinner Kim Andersson bli helt frisk i sitt knä? Och håller Lukas Karlssons axel?
Sen är frågan vad som har blivit sagt i frågan om Magnus Jernemyr. Har han och förbundskaptenerna kommit överens? För mig är en av världens bästa försvarspelare självskriven i en svensk vm-trupp. Och jag hoppas att det blir så också.
Med den formen Kim Ekdahl du Rietz har visat på slutet bör han ha spelat sig till en plats. I synnerhet med tanke på att alternativen inte känns så heta.

Och så lite om H43 också så klart!
Heh har publicerat sina topplister efter omgång 17. Och som vanligt ligger Zoran i topp (3:a) i Mvp ligan (mest värdefulla spelare) och i  skytteligan (1:a). Ola Anto ligger i topp i den kanske något mindre smickrande utvisningsligan. Och mest glädjande av allt är att Espen Christensen ligger femma i målvakternas mvp liga. Där ligger han faktiskt före namn som Jesper Larsson och framförallt Linus Persson. Vi klarar oss bra utan dig Linus!
Vad som inte är glädjande är att H43 endast ligger på 11:e plats i publikligan. Detta trots ett derby inräknat. H43 ska med Fof Arena som hemmaplan kunna ha ett mycket högre publiksnitt än 1133 personer. Så kom igen nu alla ni som läser detta. H43 möter Aranäs hemma på måndag. Ta er till Fof Arena och se på handboll!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0