Gruppsegrare

Dem svenska damerna går verkligen från klarhet till klarhet så här långt i em. Seger även mot Holland och vips så vann man sin grupp. Detta innebär också att man tar med sig maximala 4 poäng inför nästa gruppspel. I nästa gruppspel väntar Norge, Frankrike och Ungern.
Norge känns i dagsläget lite övermäktiga, men segrar mot Frankrike och Ungern behöver inte alls vara orealistiskt och skulle så bli fallet så lär man spela semifinal senare i turneringen. Men en sak i taget.

Spelmässigt kanske matchen mot Holland inte var en fullträff i alla led. Periodvis spelade man riktigt bra, och försvarspelet får klart godkänt matchen igenom. Men med en halvtidledning på 14-6 ska det inte behöva bli spännande halvvägs in i andra halvlek, det känns bara slarvigt och nonchalant.

Vet inte riktigt vad jag ska säga om Gabriella Kain. Hon är ju fullkomligt makalös mellan varven och radar upp frilägesräddning efter frilägesräddning. Däremot känns det ibland som om hon inte tar dem skotten hon ska ta från 9 meter. Finns kanske en risk då att en viss osäkerhet smyger sig in hos försvararna om inte målvakten tar "sitt" hörn ordentligt.

Känns som om Per Johansson och Magnus "Bagarn" Johansson har något bra på gång med det här laget. Och om man inte faller till ro och känner sig nöjda skulle man kanske kunna få utdelning redan i detta mästerskapet. Känner dock en viss oro att damlandslagets obligatoriska skitmatch rimligen borde dyka upp snart. I såna fall är det bättre att den dyker upp mot Norge än mot Ungern eller Frankrike. Norge lär vinna gruppen hur som helst. Det är framförallt Ungern vi slåss mot om den andra semifinalplatsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0