En chans kvar

Sveriges damer upplevde nog något ikväll som kan betecknas som en lättare baksmälla. Man går en totalt sett ganska dålig match mot Frankrike men trots detta blir det endast förlust med uddamålet 21-22. Och man hade faktiskt bollen dem sista 45 sekunderna. Bedrövligt faktiskt att man inte ens kommer till avslut då!

Defensivt klarar sig svenskorna helt okej. Johanna Wiberg får sin tredje utvisning i slutet på första halvlek och därmed också rött kort. Men jag tycker dem som är kvar sköter sitt jobb alldeles utmärkt. Det är alltså inte bakåt man förlorar idag.

Offensivt däremot gör man en mycket tveksam insats. Okej, fransyskorna har ett mycket bra försvar men man måste kunna utmana bättre. Dessutom håller det inte att skjuta mer eller mindre rakt på den franska målvakten gång efter gång.

Kan känna att man kanske skulle coachat lite annorlunda. Linnea Torstensson och Anna-Maria Johansson är kanske inte dem mest rörliga spelarna som luckrar upp ett försvar som spelar utgrupperat som frasyskorna till och från gjorde. I mitten på andra halvlek körde man ett tag istället med Wallén, Gulldén och Helgesson. Och i alla fall till en början var detta lyckosamt. Hade velat se detta tidigare. Något annat jag hade velat se tidigare är målvaktsbytet. Stod klart rätt tidigt att Gabriella Kain inte hade sin bästa dag. I och för sig storspelade knappast Grubbström när hon kom in heller.

Nå väl, förlust mot Frankrike är ingen skam. Dessutom är det fullt logiskt att det förr eller senare kommer en sämre insats efter flera bra. Nu gäller det att mobilera krafter inför morgondagens match mot Ungern. En poäng där och semifinalplatsen är klar. Och så måste det bli. För visst vore det snöpligt att gå miste om slutspel efter den fina starten man haft på turneringen!

Kommentarer
Postat av: Jonahkristin

Hello, any body here???

2011-04-22 @ 13:40:21
URL: http://jonahkristin.bloglabel.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0