Det gäller att spela bra i "rätt" matcher

Med lite mer kött på benen kan nog konstateras att H43 verkligen gjorde en riktigt bra insats i Halmstad igår kväll. Thomas Westerlund säger till sydsvenskan att spelet sitter bättre för varje match och att detta bör ha varit säsongens spelmässigt bästa insats. Låter trevligt, synd bara att poängen uteblev.

Hur som helst har jag en känsla av att H43 spelar som bäst i dem matcher där förhoppningarna om seger är som minst.
Minns tydligt insatsen i hemmamatchen mot Sävehof. En match man länge ledde, och där man uppträdde på ett mycket bra sätt innan Sävehof på slutet visade lite mästartakter och avgjorde matchen. Och det är ju alltid trevligt att se sitt lag skaka om dem regerande svenska mästarna, men det kanske inte är just dessa matcher H43 årgång 2010-2011 behöver vinna.
Lite grann samma sak gäller gårdagens match. Säsongens bästa insats kanske, mot Drott på bortaplan. Ska H43 slå Drott så är det nog mer realistiskt att tro att det ska ske på hemmaplan. Men i höstens tidigare möte i Fof Arena svarade H43 istället för säsongens kanske sämsta insats.

Likadant känns förlusterna borta mot Hammarby och Redbergslid jobbiga. Mot Hammarby stod man nog för en godkänd insats men där man vek ner sig i slutet i en jämn match. Däremot svarade man för en riktigt bedrövlig skitmatch borta mot Redbergslid. Hade man istället tagit fram spelet från igår, och det mot Sävehof i just dessa matcher hade man troligen vunnit dessa, tagit sig förbi Hammarby och Redbergslid i tabellen och i detta nu haft ordentligt häng på slutspel.

Missförstå mig inte nu. Jag vill alltid se H43 spela bra handboll, oavsett motstånd. Men det är viktigare att göra det mot lag i sin egen tabellregion och ta poäng där än att komma undan med en hedersam förlust mot serieledaren.

Kommentarer
Postat av: Birger Henningsson

Verkar som laget är kraftigt på gång och nu tar vi Aranäs nästa gång!

2010-12-06 @ 15:09:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0