Bra match H43, men fan också

Sett till spelkvalité och underhållningsvärde tror jag nästan att jag tidigare ikväll bevittnade den bästa matchen hittils denna säsong där H43 varit den ena parten på banan. Och känslan är att det defenitivt var två lag som borde vara i slutspel framåt våren. Nu blir det nog tyvärr inte så för H43:s del. Ystad har däremot förbättrat sitt utgångsläge rejält.

En sak kan konstateras. H43 vinner för tillfället inte matcher om försvars och målvaktspelet inte är på topp, man har inte tillräckligt bra anfallspel för det. Espen är relativt sett väldigt mänsklig idag, och kanske läcker försvarspelet mer än på länge.

En handbollsplan är 20 meter bred, H43 använder under stora delar av matchen endast 10 av dessa i sitt anfallspel. På nio meter grötar spelarna ihop spelet alldeles för mycket i mitten vilket gör det lätt för moståndarna att koncentrera sitt försvarspel där. Mycket större variation behövs där ytterniorna oftare kommer brett ut mot kantförsvaret, och där man också får med kanterna mycket mer i spel. Dessutom måste man bli duktigare på att släppa vidare bollen just innan man blir låst, då dyker läget upp någon annanstans.

Insåg förresten en sak angående Daniel Lindqvist idag. Han spelar ett spel med extremt små marginaler. Idag hade han ingen bra dag, då blir han avslöjad. Men den dagen det stämmer och han får marginalerna på sin sida kan han istället vara snudd på magisk. Skulle man kunna önska något mellanting Daniel?

En bedrövlig start i första halvlek gav Ystad ledningen med 1-5 efter sju minuter. Sen tar Tomas Westerlund en bra timeout. Men ska det verkligen vara nödvändigt. Man måste vara med från början!

Nu har man ett helt vm-uppehåll på sig att träna anfallspel. Vi får hoppas att resultaten går H43:s väg imorgon också, annars kan man på nytt vara inblandad i bottenstrid på allvar.

Den här bloggen tar inget vm-uppehåll. Men då H43 inte spelar på länge kommer det troligen inte finnas lika mycket att skriva om just rörande H43. Kanske blir det desto mer om handboll i allmänhet!

Kommentarer
Postat av: Birger Henningsson

Tycker inte vi hade domarna med oss.

Utvisningen på Zoran vände matchen till deras fördel.Från vårt håll såg det som om P Nilsson sprang rakt in i Zoran. Men vi satt på långt håll och med blåa ögan kan det bli fel.

Ystad var dock det bättre laget igår.

2010-12-29 @ 13:23:22
Postat av: Maria

Tråkigt att gå in i vm-uppehållet med två tunga förluster.. Håller med dig angående Lindqvist, han måste ha mer än ett avslut på 60min. Igår passade han bara runt. Det funkar inte för en spelare med hans rutin.

2010-12-29 @ 14:43:50
Postat av: Oskar

Ja, domarna glömde jag skriva något om. Tycker totalt sett att dem gör en bra insats. Men just nämnda utvisning på Zoran blir som det utvecklar sig direkt matchavgörande. Precis som du så satt jag för långt ifrån, och dessutom på fel sida, men visst ser den mycket tveksam ut!

2010-12-30 @ 17:40:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0