Ser vi början på en förbättring?

H43 spelade som bekant oavgjort mot Malmö i tisdags och bärgade ytterliggare ett poäng. Jag är medveten om att detta inlägget kommer väldigt sent, men jag har helt enkelt varit sjuk med feber i veckan och inte riktigt känt att orkan att blogga har funnits där. Det gjorde ju också att jag inte såg matchen i tisdags, men jag har ändå snappat upp en del information kring den.
 
Om vi börjar med att se på det positiva så är det ju givetvis bra att H43 nu har tagit tre poäng på de tre senaste matcherna. Man kan givetvis välja och se det där på olika sätt och med olika utgångsvinkel. Men hur man än väljer att se på det så är trenden nu vansinnigt mycket bättre än den varit under början på säsongen. Det är också starkt att man kommer tillbaka efter ett halvtidsunderläge med 11-14. Med tanke på hur det har sätt ut under stora delar av säsongen hade det inte varit helt orimligt om H43 i det läget hade vikit ner sig än en gång.
 
Men spelarna ville annat. Och framförallt Torbjörn Jacobsson och Simon Nyberg såg till att en poäng stannade i Lund. Det verkar som om Hk Malmö blivit lite av en önskemotståndare för just Torbjörn Jacobsson som såväl denna säsongen som den föregående haft flera direkt matchavgörande insatser. Kul för Torbjörn som annars har haft en lite småmotig säsongsinledning i mina ögon.
 
Dessutom verkar det som om Joakim Bååk äntligen börjar komma igång på allvar och visar lite gammal god form. Jag har förstått att Joakim var outstanding bland H43-spelarna i den första halvleken och det behöver H43 sannerligen idag. Kanske kan det också innebära att tränarna inte behöver famla lika mycket om en fungerande startuppställning framöver.
 
Ska jag trots den inspelade poängen vara lite negativ så kan jag väl känna att en poäng är helt okej. Det kunde varit noll men borde kanske ha varit två. Även om man visade moral och kom tillbaka i den andra halvleken så kunde man återigen inte knyta ihop säcken även om man hade chansen. Jag har förvisso förstått att Nebojsa Simic gjorde en bra insats i Malmömålet, men jag har också förstått att H43 hade flertalet chanser att avgöra och vinna den här matchen. Här måste man bli skarpare när det gäller som mest.
 
Dessutom ska jag gnälla lite över Måns Gerdtssons personliga formkurva som för tillfället pekar rakt ner i källaren. Måns brukar vara ojämn och kommer ibland undan med sämre prestationer genom att balansera upp dem med bättre. Men för tillfället känns det inte som om Måns är i närheten av att spela jämnt med sig själv. De tekniska felen och dåliga avsluten är allt för många för att kunna balanserar upp av hans bra prestationer. Detta är extra synd om nu Joakim Bååk börjar komma igång för då hade vi kunnat ha flera hot från nio meter. Samtidigt vet vi hur bra Måns kan vara när han kommer in i rätt flyt, så jag hoppas att Måns trummar på och försöker utnyttja det han är bra på, då kommer det förr eller senare att lossna igen.
 
Nu närmast väntar hemmamatch mot Guif på söndag. Ett lag som är tippat i den absoluta toppen i år och som i skrivande stund ligger på fjärde plats i tabellen. Det är med andra ord ingen enkel match som väntar H43 och alla poäng för nog ses som en bonus. Samtidigt har inte Guif imponerat i alla sina matcher och för H43 till en fullträff så har man visst en segerchans. Men då måste man hålla nere antalet tekniska fel i sitt spel. Annars kommer man att bli fullständigt sönderkontrade av Guif.
 

Kommentarer
Postat av: Anders

När Jacobsson spelade så starkt i målet i andra halvlek så var det synd att inte hans medspelare kunde taga till vara detta och vinna matchen. Det skall sägas: Malmö är f n inget märkvärdigt lag då man har några av sina främsta spelare på skadelistan. Jag har nog inte sett Simon Nyberg göra en bättre match. I andra halvlek lades mycket ansvar på Bååk att göra avslut, då Gertsson hade en av sina sämre dagar på jobbet. H43:s dilemma är att för många spelare blandar och ger från match till match. Denna ojämnhet bidrar också till att H43 har problem med att dryga ut försprånget när matcherna står och väger och det återstår 5-6 minuter. I detta skede har också de tekniska felen och missade frilägen uppenbarat sig. GUIF brukar H43 ha svårt för då de ofta kontrat ut H43. Detta kombinerat med starkt distansskytte och färska landslagsmän i form av Viktor Östlund och Helge Freiman så är det naturligtvis en svår match. Hemspringet(läs kvicka försvarsspelare) kommer att vara A och O och så måste man få ihop försvarsspelet.

2014-11-07 @ 17:05:40
Postat av: Persson

I matchen Mot Malmö hade man återigen bollen med 30-40 sekunder kvar av första halvlek. Istället för att stanna upp och ta det lugnt o förhoppningsvis reducera till 13-12, så lyckades man denna matchen så som mot Ystad och ja flertalet matcher denna säsongen ge bort bollen . Och i halvtid stod det 14-11. Briljant !

2014-11-09 @ 14:27:46
Postat av: Bigge

Idag var det en härlig match.
Poulsen briljant spelfördelare och alla var bra.
Äntligen har det lossnat.
Ingen som kräver Knirrs avgång idag i alla fall?

2014-11-09 @ 18:53:55
Postat av: Persson

Ett väldigt blekt Guif och ja en härlig match! h43 har ett par spelare i storform och man kämpade i 60e minuter idag härligt att se! Följer man upp detta med en vinst mot richo nästa match så kräver jag inte att den taktiskt inkompetenta knirr avgår .

All cred till h43, där man äntligen hela laget gjorde en bra match! Inte så mkt klydd utan rakt fram o ett kämpande försvarspel! Sen som ovanstående sa så gjorde Poulsen en fantastisk prestation som m9!

2014-11-09 @ 19:02:20
Postat av: Oskar

Bigge; det finns väl ingen anledning att vara onödigt kritisk idag. Men det var knappast en seger som berodde på formidabel coachning. När Guif vände H43:s 12-7 ledning till 14-15 läge i halvtid förändrades väldigt lite i H43:s anfallsspel. Du avgör själv om det är bra. Men samtidigt känns det onödigt att haka upp sig på sådana detaljer ikväll!

Nytt inlägg kommer inom kort!

2014-11-09 @ 19:21:09
URL: http://oskarshandboll.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0