13 mål framåt ger inga vinster

Lundaderby brukar innebära mer kamp än skönspel. Kvällens match var inget undantag. Två bra försvar och två riktigt bra målvakter gav en oerhört målsnål tillställning som knappast gladde särskilt många handbollsvänner runt om i landet, förutom de Lugisupportrar som fick fira segern. Matchen slutade med de osannolika siffrorna 18-13.
 
Det var kamp och tuffa tag redan från början. Två lag som redan från början lade fokus på försvarsspelet. Utdelningen framåt var skral och ställningen 1-1 efter sju minuters spel säger väl egentligen det mesta. Det var också i den vevan som Zoran Roganovic fick ett rött kort efter att ha gått hårt åt Joakim Bååk. Ganska hårt dömt om ni frågar mig, men samtidigt var det farligt spel och rent principiellt ska sådant beivras.
 
Det röda kortet ställde definitivt till det för Lugi en stund som hade svårt för att forcera H43:s försvarsspel. Och längst bak stod en för dagen fullkomligt lysande Oscar Jensen. Problemet för H43 var att man hade om möjligen ännu svårare att forcera Lugis försvar, och att Espen Christensen i Lugis mål var ännu mer lysande. Halvtidsresultatet 9-6 känns spontant som det mest målsnåla i elitserien på väldigt lång tid.
 
Andra halvlek såg väl i stort lika dan ut. Bra försvars och målvaktsspel, betydligt sämre anfallsspel. Den andra halvleken jämnade också ut antalet röda kort eftersom Jacob Anderberg gjorde en fullkomligt vansinnig grej när han greppade tag i Hampus Jildenbäcks ben eller fot när denne hoppade upp på ett friläge. Denna typ av tilltag vill jag verkligen inte se på handbollsplanen, och hur blå jag än må vara så borde såna här saker nog rendera åtminstone en matchs avstängning.
 
Att släppa in 18 mål i ett derby är riktigt bra. Försvarsspelet förtjänar givetvis beröm, och Oscar Jensen gjorde nog sin bästa insats i H43-tröjan kändes det som. Men tyvärr så kommer ju det hela lite i skuggan av att man endast mäktar med att göra 13 mål framåt. Det är verkligen inte bra. Det ska erkännas att Lugi står för en stark försvarsinsats, och Espen Christensen hade 65% räddningar vilket är helt sanslöst. Men det beror ju också lite grann på vilka skott han får på sig, och det är knappast så att H43:s skyttar satte honom på några svårare prov ikväll.
 
H43 har stora problem i sitt anfallspel, det har man sett hela säsongen. Det känns som att fler spelare måste gå mer rakt på mål. Och dessutom måste man få med såväl kanter som linjespelare på ett bättre sätt. Det låter kanske enkelt men det är det givetvis inte.
 
Någonstans får vi ändå se kvällens match som ett litet fall framåt jämfört med den senaste matchen mot Drott. Idag kämpar man hela vägen och håller ner antalet insläppta mål. Man släpper ju faktiskt in 20 mål mindre idag jämfört med hur det var mot Drott. Och det är starkt. Men samtidigt ska man vara medveten om hur det hade kunnat se ut om Oscar Jensen haft en lite sämre dag, då hade vi talat om en fullständig förnedring!
 

Kommentarer
Postat av: Persson

Fall framåt? Du måste skoja Oskar!

2014-11-30 @ 21:58:24
Postat av: Anders

Väldigt förutsägbara underhandsskott från dansken Poulsen som Espen hade lätt att plocka. Ingen struktur och idéfattigt anfallsspel. Sidledes passningar i legio. Var fanns rörelse med lite växlingar någonstans? Hur finna motivation för spelarna för mer än att undvika direkt nedflyttning? Hur lätt blir ett kval, där det är väldigt förutsägbart att de 2 andra elitserielagen som får kvala kommer att stanna kvar. Lag i allsvenskan som Karlskrona(kanske går direkt upp), Aranäs, Helsingborg, Lindesberg eller vem det nu blir i kvalspelet, kommer inte att bli någon lätt uppgift. Varför inte redan nu ge bänknötare som Brjelic och de andra mera speltid? Får vi se något försök till förändring i anfallsspelet från lagledningen?

2014-11-30 @ 22:52:48
Postat av: Oskar

Re Persson; okej, jag får hålla med om att det var väl positivt. Men försvarsmässigt var det ju klart bättre. Och man lät inte siffrorna bli för stora!

2014-11-30 @ 23:09:57
URL: http://oskarshandboll.blogg.se
Postat av: Persson

Re Oskar: absolut det köper jag! Kollar man resultatet så kan man absolut dra den slutsatsen .

Men... Ser man till matchen kan man ju bara konstatera att lugi gick på knän fullständigt matchen igenom. Lugi måste vara väldigt tacksamma för att h43 varken drog upp tempot eller tryckte på kontringar . Väldigt smart taktiskt av knirr att dra ner på tempot o spela så mycket uppställt anfallspel som möjligt?
Avsluten från h43 var bedrövliga och egentligen den ändå som var bra i blått igår var Oscar Jensen !
Lugi gjorde sin absolut sämsta insats i årets elitserie och ska vara väldigt tacksamma att de inte mötte något annat lag, för då hade det slutat på annat vis.

2014-12-01 @ 08:55:25
Postat av: Anders

Man kan påpeka både det ena och andra, t ex beträffande coachningen, men som en hel del man pratar med säger: laget är inte bättre än så. Det är kanske så man får se det.

2014-12-01 @ 20:05:01
Postat av: Persson

Re: Anders laget är inte super bra, det vet alla!
Men tränarens uppgift är att då få ut maximalt utifrån laget förutsättningar , det får inte knirr. Men visst, behåll han! Så spelar vi i allsvenskan nästa säsong. Och då lär vi ju säkert få behålla våra talanger som kommer underifrån.

2014-12-01 @ 23:27:49
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Re: Persson

Vem hade du rekommenderat som tränare istället för Knirr? För man kan ju inte sparka någon om möjligheten för att hitta en ny och bättre tränare är lika med noll?

Om man mot förmodan skulle ramla nere i allsvenskan i ett år eller två så är det nog just talangerna underifrån som hade dragit störst nytta av det eftersom gapet mellan juniorerna och a-laget hade minskat.

2014-12-02 @ 14:33:15
Postat av: Persson

Re: världsmästare på läktaren

Enligt mig , vem som helst ! Hans handbolls filosofi med att stå still nere på 6-0 och så vidare hör inte hemma i elitserien.
"Mot förmodan trilla ner i allsvenska " har bra koll på de allsvenska lagen och kan bara konstatera att säsongens kommande kvalserien kommer vara den tuffaste hitintills , och ser faktiskt inte i nuläget hur h43 skulle mäkta med detta.
Visst en del i det du säger stämmer men funkar tyvärr inte i verkligheten. De bästa spelarna kommer bli plockade av andra klubbar.

2014-12-02 @ 15:04:57
Postat av: Bigge

Saknade trumman i derbyt mot Lugi.
Vi var väldigt få blåa på plats och hade verkligen behövt den hjälp som trumman ger.
Kanske hade vi haft en bättre chans då.
Saknade dig, Barbro

2014-12-02 @ 16:17:47
Postat av: Anders

Inför säsongen snackades det om från ordförande Kaj-Åke sade innan säsongen att man skulle ha som målsättning att bli ett slutspelslag. Det stod i varje fall så i Sydsvenskan i somras. Själv trodde jag att de danska spelarna skulle kunna tillföra mera spets- och skyttekompetens till laget och därmed ökad spelstyrka i offensiven. Hampe har ju bra skotteknik, men är alldeles för ojämn och får ibland lite speltid emellan matcherna. Sedan har ju, med undantag av några matcher, inte försvarsspelet varit bra. Det är klart att bara släppa in 18 mål i senaste match mot LUGI är ju bra, då borde man egentligen också ha kunnat vinna matchen, men offensiven klickade och man gjorde Espen bra i målet.

2014-12-02 @ 16:30:33
Postat av: Allsvenskan snart

Re: världsmästare på läktaren

Påstår du verkligen att det inte finns någon bättre och ledig tränare än Knirr? Om man inte vill hitta lösningen, okej... Bara i själva H43 föreningen finns flera duktiga tränare. Men först måste man sparka ordförande Kaj - Åke, om man vill bli av med Knirr. Där ligger problemet.

Re: Bigge

Bigge det är dags att vakna. Inte ens 100 trummor skulle hjälpa mot Lugi. Jag måste bara tilläga att det var en riktig dålig Lugi.

Re: Anders

Det stämmer det du säger Anders. Ordförande Kaj-Åke har sagt ett och annat, men en av hans största synder är hans beteende mot Zoran. Knirr och Geissler med Kaj-Åkes hjälp tvingade Zoran att gå.

Re: Oscar

Jag gillar din blogg Oscar, med jag håller med Persson att du överdriver när du säger " fall framåt ". Var inte rädd att beskriva situationen som den är.

2014-12-02 @ 18:44:15
Postat av: Persson

Re: allsvenskan snart

Kan bara hålla med i det du skriver !

2014-12-02 @ 19:03:22
Postat av: Anonym

Re: Persson

"Vem som helst" tycker inte jag är ett speciellt bra svar på min fråga.

Sen undrar jag om du har en spåkula, för du verkar vara väldigt säker på vad som ska hända i framtiden? ;)

Re: Allsvenskan snart

Har inte påstått någonting, skrev att jag inte tyckte man kunde sparka Knirr om MÖJLIGHETEN att hitta en annan tränare var lika med noll.
Men om vi utgår från din tes om att det finns många tränare som kan ersätta Knirr så hade det varit intressant med några namn på duktiga tränare som är lediga och kan ta över direkt.

Har du även något alternativ för nästa säsong så hade det varit intressant att höra namnen på dem med.

2014-12-03 @ 10:44:35
Postat av: Allsvenskan snart

Re: Anonym

Du har missat hela poängen. Det är stylesen med Kaj-Åke i spetsen som är H 43-s största problem. Välj en ny styrelse som ska ha en mer genomtänkt värvningspolitik och som ska värna om sitt ungdoms kapital.
När en ny styrelse är på plats, då har du ett nytt namn. Mikael Ekdahl är det första jag kommer på.

2014-12-03 @ 14:43:06
Postat av: Mikael Ekdahl

Re: Anonym
Du kan väl börja med och skriva ditt namn om du nu tycker att andra ska skriva namn på tränare som kan ta över.
Du kan få ett namn av mig, Marinko Kurtovic.

2014-12-03 @ 20:45:32
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Re: Mikael Ekdahl

Vet ej varför det står "Anonym" men jag trodde de jag ställde frågorna skulle kunna räkna ut det själva.
Men jag undrar vad mitt namn har att göra med min fråga om tränare?

Marinko är ett alternativ men tror inte sannolikheten är speciellt stor att han bryter sitt kontrakt med ett topplag i Norge för att träna ett bottenlag som H43.
Men har du andra uppgifter så bör du kontakta H43.

2014-12-03 @ 21:40:28
Postat av: Mikael Ekdahl

Du fick ett namn till nästa säsong, inte denna. Jag vet hur länge Marinko har kontrakt. Laget han tog över denna säsong blev 8:a förra säsongen. Nu leder dom ligan.

Varför skall jag kontakta H43? Det kan du göra. Du verka ha koll.

När det gäller ditt namn. Varför vågar du inte skriva ditt riktiga namn. Vågar du inte stå för vad du skriver?

2014-12-03 @ 21:50:41
Postat av: Världsmästare på läktaren

Re: Mikael Ekdahl

Så bra koll har jag tyvärr inte, kände igen namnet men var tvungen att jag göra en sökning på google och då låg denna artikeln överst. (http://www.nrk.no/sorlandet/kurtovic-blir-ny-oif-trenar-1.11530579).

Om jag inte minns fel så har du varit väldigt aktiv i H43 och t.o.m ass. tränare i A-laget så dina kontakter bör vara betydligt bättre än mina.

Först och främst så har jag aldrig skrivt något som jag inte skulle kunna "stå för", detta beror på att mina kommentarer till 99,9% är baserade på frågeställningar, inte påhopp.

Sen är väl du och jag olika, för jag känner inte något behov att signera med mitt riktiga namn då jag inte anser att anonyma skibenter skulle vara mindre värda än personer som du.

2014-12-03 @ 22:18:08
Postat av: Anonym

Sluta vara dryg Mikael Ekdahl. Det är inte så att du tillför något positivt själv...

2014-12-04 @ 12:45:21
Postat av: F

Nu verkar det kvitta eftersom "H43 Lund lämnar in konkursansökan" se länken

Postat av: Persson

Ja man gick o väntade på detta ju, inte konstigt med den ledningen !

2014-12-04 @ 14:53:12
Postat av: Bigge

En sorgens dag, tänker på killarna i laget som berett oss både glädje och sorg.
Undrar var de blir av nu?
Tråkigt att styrelsen tog oss på sängen.
Förra gången var vi minst 150 som ville hjälpa till, hade det inte varit lämpligt med ett medlemsmöte först!!

2014-12-04 @ 15:21:21
Postat av: Persson

Re: Bigge fantastiskt dålig stil att inte gå ut med att det gick såhär dåligt ekonomiskt redan för flera månader sedan.

2014-12-04 @ 16:03:38
Postat av: Persson

Re: Bigge fantastiskt dålig stil att inte gå ut med att det gick såhär dåligt ekonomiskt redan för flera månader sedan.

2014-12-04 @ 16:03:39
Postat av: Sven

Skamligt beteende av H43´s styrelse. Spelarna och tränarna fick veta genom media. Kallade till möte klockan 16 idag uppenbarligen. Direkt osnyggt - och precis som någon här tidigare skrev; varför inte kalla till medlemsmöte och låta saken avgöras vid sådant? Styrelseledamöterna som ligger bakom det här beslutet kan knappast kallas proffs. Inte ens amatörer, det är ett alldeles för fint ord för att beskriva dem. Kanske bonnjävlar?

2014-12-04 @ 17:39:37
Postat av: Olle

Publiken och dess intäkter räcker inte till

Fullsatt hall och problemet löst

2014-12-04 @ 18:32:27
Postat av: Charles

Läste någonstans idag att styrelsen hade budgeterat med ett snitt på 600 åskådare per match. Enligt SEH har H43 i nuläget 700 åskådare per match.

Något står inte rätt till här.

2014-12-04 @ 19:22:53
Postat av: Världsmästare på läktaren!!

Re: Charles

Skulle gissa på att de budgeterat för 600 betalande åskådare per match och då blir snittet på SEH ointressant.

2014-12-04 @ 22:05:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0