Satans helvete

Om någon nu tar illa vid sig av språkbruket i rubriken så får jag be om ursäkt på en gång. Men jag kan egentligen inte beskriva på något annat sätt hur jag känner efter kvällens match mot Drott. För ska H43 i första hand undvika nedflyttning i år så är det sådana här matcher man måste vinna. I synnerhet när det stundtals såg så bra ut. Men man har inte råd att falla samman som ett korthus under delar av matcherna. Den här gången var det främst försvarsspelet som helt slutade att fungera under matchens andra hälft.
 
Det började i ärlighetens namn inte särskilt väl heller. Efter 10 minuters spel stod det 3-6 på resultattavlan och Drott hade skaffat sig ett rejält grepp om händelserna. H43 spelade dåligt bakåt och slarvigt framåt. Men en time-out från H43:s bänk kom att ändra matchbilden rejält. Från minut 10 till minut 25 ungefär så gjorde H43 mer eller mindre allting rätt och vann den perioden med hela 10-1. 13-7 i det läget gjorde att man nästa fick nypa sig lite i armen. Joakim Bååk, Sebastian Geissler och Torbjörn Jacobsson var alla duktiga under den första halvleken, men överglänstes ändå rejält av Fahrudin Zaimovic som vräkte in mål efter att han kom in halvvägs in i den första halvleken. Det var lite av den gamle Fahrudin vi fick se igen och som visade oss att den katastrofala insatsen mot Önnered endast var ett olycksfall i arbetet.
 
Lite slarv och nonchalans i den första halvlekens slutskede gjorde att Drott kunde krypa och närmare och att halvtidsledningen för H43 endast blev 14-10. Men matchbilden lovade mer och mycket talade för H43 så långt. Att en halvtidsvila så radikalt kunde förändra förutsättningarna var vi nog få som anade i det läget.
 
Det dröjde nämligen inte särskilt länge innan Drott på allvar närmade sig H43, till viss del hjälpta av att bröderna Gomér som dömde kvällens match lyckades ge Sebastian Geissler tre tvåminuters utvisningar på dryga 10 minuter i den andra halvlekens inledning. Den sista dock mycket slarvigt beroende på ett felaktigt byte och för många spelare på banan. Hur som helst innebar detta rött kort för Sebastian Geissler och kanske var det också början till det defensiva raset.
 
Dryga tre minuter efter det röda kortet var Drott sen ikapp och snart förbi. H43-spelarna ska dock ha en eloge för att man den här gången kämpar och sliter hela matchen och det var inte förrän i matchens absoluta slutskede som det avgjordes. Rune Poulsen och Andreas Hampe var tillsammans med tidigare nämnde Fahrudin Zaimovic duktiga i anfallspelet och såg länge till att H43 hade kontakt. 27 gjorde mål, 14 i den första halvleken och 13 i den andra borde nog ha räckt till seger. Men när man släpper in 19 mål i den andra halvleken blir det helt enkelt för tungt.
 
Det känns inte riktigt lika illa nu som efter premiären mot Önnered. Idag fanns det trots allt en del glädjeämnen att ta med sig. Men ändå har H43 nu förlorat fyra poäng mot lag som är tippade i botten, och detta på hemmaplan. Man måste lära sig att hålla spelet uppe i 60 minuter, och man måste lära sig att stänga matcher som man har greppet om. Nu väntar en rad matcher mot lite tuffare motstånd. Kanske kan man spela lite mer avslappnat i dessa och knipa någon extra poäng där.
 
Till sist måste jag bara nämna den pinsamma publiksiffran 475 personer. Det är så att jag mår direkt dåligt bara jag tänker på det. På sikt håller detta verkligen inte och jag ställer mig gång på gång frågande till att det blir så här. Något måste göras för det går inte att bedriva elitidrott enbart inför de närmast sörjande. Rent ekonomiskt tror jag inte att publikintäkterna idag täcker hallhyra och domararvodet med mera. Med andra ord blir såna här matcher en ren förlustaffär.

Kommentarer
Postat av: Anders

Jag är förvånad att en totalt misslyckad Måns Gertsson fick så mycket speltid, tapppade bollar och misslyckade skott i muren, som underlättade för Drott att få lätta kontringsmål. Det hade varit bättre att man satt in den vänsterhänta bänknötaren Brjlevic istället. Det hade i varje fall inte blivit sämre. Dubbelutvisningen i andra halvlek blev förödande, och slarvigt att få utvisning på för många spelare på plan. Jag undrar varför Bååk fick så lite speltid efter sin inledning med 2 mål och några skott utanför? Idag hade man alla chanser i världen att knyta till efter 13-7 ledning i första halvlek, och så tog man inte den. Det är mot som Önnered och Drott bl a som man skall taga tvåpoängare på hemmaplan. Drott var absolut inte något märkvärdigt lag. H43 har fått en inledning av Elitserien som är det sämsta tänkbara. Nu väntar den närmaste tiden idel topplag och derbyn. Jag ifrågasätter också dagens coachning av laget och lite fingertoppskänsla. Lundapubliken är väldigt svårflörtad. Samtidigt måste det påpekas att vid sportsliga framgångar så kommer också publiken. Framöver får vi kanske vänja oss vid publiksiffror runt 300 personer. Jag lider med spelarna att springa in på planen inför så lite publik. Dansken Poulsen visade idag lite av det han kan i andra halvlek. Kan H43 bara spela i 40 minuter?

2014-09-22 @ 23:06:02
Postat av: Charles

Blä!!!


Gustav Thulin har inte fått någon kul start i H43. Titalt anonym och riktigt dålig procent än så länge. Men han kommer komma igång, det är jag säker på.

2014-09-23 @ 13:42:36
Postat av: Viktor P

Oskar , den dåliga publiksiffran kan mkt väl bero på att man valde att släppa Zoran. Zoran drog garanterat en del publik på egenhand. Och när man dessutom fortsätter spela en sådan bedrövlig handboll, så kommer den siffra fortsätta sjunka. Jag hoppas verkligen detta var något man tog hänsyn till när man tog beslutet.

Sen måste du också hålla med om att Knirr inte verkar vara rätt man för detta jobbet. Under hela förra säsongen, så spelade man med ett totalt obefintligt försvarsspel. Ett 6-0 som var fantastiskt dåligt. Inför denna säsongen hoppades jag att denna delen utav spelet skulle varit förbättrad, men inte. Man fortsätter spela ett 6-0 där man står långt ifrån varandra, dvs man spelar ett försvarsspel där man hela tiden står och faller på det individuella istället för att jobba som ett kollektiv. Man står dessutom fast nere på 6 meters linjen och tillåter sig själva bli sönderskjutet match efter match. Tränarens uppgift är att korrigera det som inte fungerar och jag har inte sett en ända tendens till en förändring. Knirr har haft gott om tid på sig att göra det. Funkar inte ett poröst 6-0 så får man ju tänka om. 3-2-1, 5-1 är garanterat försvars alternativ som skulle kunnat funka bättre, eller det kan ju inte bli sämre! Framåt ser det också ut som förra säsongen, allt står och hänger på individuella prestationer, och de har ju uppenbarligen inte heller funkat så bra.

Min analys är att Knirr har en viss spel ide som han vägrar ändra på, eller är oförmögen att göra så!
För mig känns det mer som han står och tittar på när det sjuknade skeppet till h43 fortsätter sjunka utan ens försöka slänga i livbåtarna.

Alla minns vi väl den gamla tiden då vi hade ett vilt kämpande h43 som trotts en halvdan spelartrupp levererade, visst det va inte slutspel varje år. Men när man gick och kollade på matcherna så kunde man gå därifrån och känna att spelarna gav allt, framåt och bakåt. och vi hade ett lag som alltid var och nosade på den efterlängtade slutspelsplatsen.
Men nu har vi inget av detta, redan nu , efter bara 3 omgångar så ser man vart det är påväg, rakt ner i Allsvenskan! Gör inte knirr någon förändring snart tycker jag h43 får ta tag i det.

2014-09-24 @ 19:16:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0