En okej förlust

Det blev till slut en ganska klar förlust för H43 i kvällens hemmamatch mot IFK Kristianstad. 23-30 är klara siffror som är svåra att diskutera. Men faktum är att om det inte vore för en katastrofalt dålig sista kvart av den första halvleken så hade H43 kunnat ge Kristianstad en ordentlig match om segern den här kvällen.
 
H43 inledde matchen okej. Hängde med Kristianstad fram till 7-7, kanske främst eftersom man plötsligt fick igång kantspelet på ett utmärkt sätt. Men sen hände någonting, eller snarare så hände absolut ingenting i anfallspelet. Kristianstad vinner de sista 16 minuterna av den första halvleken med 10-4 och i ärlighetens namn är halvtidsresultatet 11-17 siffror som kunde varit ännu värre med H43-ögon sett.
 
Jag ska ärligt erkänna att jag i halvtid kände att matchen var ganska körd. Verkligen ingenting talade för att H43 skulle närma sig och ha någonting med segern i den här matchen att göra. Men man ändrade lite i försvarspelet. Gav det unga gardet chansen medan äldre spelare som Sebastian Geissler och Rune Poulsen fick sitta på bänken. Och sakta men säkert började man närma sig i målprotokollet.
 
Med knappa kvarten kvar gjorde Andreas Hampe sitt andra mål som betydde 19-21. Strax därefter gjorde han även 20-22 och i det läget hade H43 verkligen häng på Kristianstad. Men närmare än så kom man aldrig och på slutet kunde Kristianstad istället rinna ifrån.
 
Kristianstad är ett tippat topplag, H43 ett tippat bottenlag. Det bör då rimligen röra sig om klasskillnad och visst, 7 måls differens är en stor seger. Vi ska också vara ärliga att säga att om inte Oscar Jensen stått för en riktigt bra målvaktsinsats ikväll, och ganska klart vann målvaktsmatchen mot Leo Larsson och Dan Beutler så kunde det ha handlat om en ännu större förlust. Men framförallt så har Kristianstad inte lika stora svackor som H43, och efter fyra matcher står det ganska klart att det är just detta H43 måste jobba bort.
 
Jag har nämnt Oscar Jensen redan, och Simon Nyberg blir bäste H43-målskytt med 6 mål. Annars tycker jag definitivt att Andreas Hampe förtjänar ett omnämnande för sitt inhopp i andra halvlek. Han har ett fantastiskt skott och vill och vågar verkligen gå rakt mot mål. Jag är helt övertygad om att han kommer att glädja oss H43:are vid många tillfällen i vinter.
 
En förlust är alltid en förlust och det räcker inte med godkända insatser för att poängen ska börja trilla in. Men jag tycker ändå att det var ett fall framåt jämfört med de två tidigare hemmamatcherna. Att förlora med sju bollar mot Kristianstad känns så mycket bättre än att förlora med sex mot Önnered!

Kommentarer
Postat av: Världsmästare på läktaren!

Re: Oscar

Matcherna mot Malmö och IFK har varit bättre, men hur lång tid ska det ta innan det blir bra? För det dröjer inte länge innan de andra "bottenlagen" börjar ta poäng och då blir våren riktigt tuff och vi vet hur det har gått de senaste åren när H43 ska spela under press, inte speciellt bra..

Sen får jag hålla med en utav kommentarerna i föregående inlägg om att jag, iaf från läktaren*, inte känner att spelarna är villiga att ge allt i alla situationer, kanske är det en generationsgrej?

*Ska erkänna att jag denna säsong valt att följa matcherna på datorn hemma i soffan, så jag funderar på att bytta signatur.

2014-09-26 @ 11:39:19
Postat av: Anders

Tekniska fel är ödesdigra för alla lag i serien, då man allt som oftast blir straffad direkt. Fler och fler lag tränar på s k bollstölder, t ex LUGI som H43 möter nästa vecka, där gäller verkligen att se upp. Många tyckte att det var ett fall framåt jämfört med tidigare matcher igår. Konstateras ändå att det blev 7 i nacken. Se på ett sådant lag som Önnered som håller jämna steg även mot bra lag på den övre halvan. Ju fler förluster man radar upp desto svårare är det att ta första vinsten. Återigen, det är mycket som sätter sig i huvudet på spelarna: att aldrig få vinna en match. Konstateras också att ett bra målvakts- och försvarsspel är A och O i handboll. Jag tycker att en sådan spelare som Bååk har en sådan "inneboende" kapacitet som han inte får riktigt utväxling för. Han har ju ett fantastiskt klipp i skottet.

2014-09-26 @ 13:47:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0