En livsviktig poäng mot Hk Malmö

Det kan säkert tyckas vara lite tidigt att kalla en poäng för livsviktig när endast två omgångar av elitserien spelats. Men betydelsen av poängen som H43 krigade sig till mot Hk Malmö idag känns oerhört stor på flera sätt. Oavsett om vi vill eller inte så är det ganska sannolikt att H43 i slutändan kommer att vara inblandad i någon form av streckstrid i seriens bottenskikt och då kan en poäng göra stor skillnad. Men kortsiktigt så kändes framförallt kvällens poäng som ett livsviktigt besked på var man egentligen står bara ett par dagar efter den bedrövliga andra halvleken som man genomförde mot Önnered.
 
Det var kanske inte elitseriens spelmässigt bästa match så här långt. Men det var en match helt i publikens smak. Tufft och jämnt, inget lag som kopplade något grepp. Två bra försvar och två bra målvakter borgade för en riktigt målsnål tillställning. Däremot lämnade anfallspelet för båda lagen en del övrigt att önska.
 
En poäng borta mot Hk Malmö är bra. Det var förmodligen ett ganska rättvist resultat, även om man som H43-supporter alltid tycker att H43 borde ha vunnit. Matchen kunde verkligen ha slutat hur som helst, men någonstans kommer jag inte över min känsla att H43 med ett lite skarpare anfallspel hade alla möjligheter att avgå med segern i den här matchen. Vid flera tillfällen slarvades det eller valdes fel avslutslägen när matchen stod och vägde som mest.
 
Dock tänker jag inte klaga en sån här kväll. Det var mycket karaktär och vilja i H43 idag. Många som vågade och ville ta plats. Måns Gerdtsson blev bäste målskytt och var duktig matchen igenom. Bäst av alla var dock Torbjörn Jacobsson i målet som stod för en härlig revansch efter den mediokra insatsen senast mot Önnered. Torbjörn hamnade på någonstans omkring 45% i räddningsprocent vilket är en mycket bra siffra. Ett litet plus till coachningen ska också ges idag. "Knirr" och Christoffer Geissler gick tidigt runt på fler spelare på ett helt annat sätt. Därmed kändes det också som om fler spelare var fräschare när det skulle avgöras.
 
Nu väntar en dryg veckas vila innan ny match väntar hemma mot Drott. Nu har man visat både sig själv och alla tvivlare runt om i handbollsverige att man faktiskt är att räkna med. Malmö är ett lag som rankas som ett slutspelslag av i princip samtliga experter. En poäng på bortaplan mot dem kan mycket väl vara en poäng mer än vad många andra lag klarar av. Bygg vidare på detta så kan det nog bli bra.

Kommentarer
Postat av: Bigge

Härlig, tät match där vår målvakt överglänste deras.
Han kan bli ett trumfkort i år.
Dock ganska många bortkastade bollar i anfall.
Trevligt med ganska stor H43-klack på plats.
Nu hoppas jag på två poäng mot Drott.

2014-09-15 @ 14:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0