En snabb förbättring är ett måste

H43 är just nu inget vinnande lag. När man åter hade chansen vid likaläge med tio minuter kvar så vek man på nytt ner sig. Men samtidigt ska det positiva i att man gav sig själv chansen att vinna den här kvällen framhållas. För det här var en match som kunde slutat i ren förnedring.

H43 har idag inga välbetalda stjärnor. Men på elitserienivå idag så pratar vi ändå om professionella spelare och tränare som på ett eller annat sätt tjänar pengar på sitt idrottsutövande. Då är det också såväl tränare som spelares ansvar att komma väl förberedda för match när domarna blåser till spel. Därför är det fullständigt åt helvete att det tog närmare en kvart i den första halvleken innan H43 på allvar kom in i kvällens match mot Skövde.

Det syntes lång väg att det var lojt, ofokuserat och ängsligt inledningsvis hos H43. Dåligt anfallsspel och mängder av tekniska fel har vi väl börjat vänja oss vid nu. Men det var väl framförallt det obefintliga försvarsspelet som upprörde mig den första kvarten. Skövde gick ifrån till en ledning med 6-13 och så långt fungerade verkligen ingenting i H43:s spel.

En klar skärpning av försvarspelet ger i alla fall visst hopp i slutet av den första halvleken. Men 12-16 i paus kändes ändå sjukt nog som siffror H43 skulle vara mest nöjda med.

Andra halvlek blir betydligt bättre med H43 ögon sett. Inte minst sedan Oscar Jensen spikade igen målet under en period och gav H43 chansen att komma ikapp. Och ikapp kom man faktiskt. Man hade såväl 21-21 som 22-22. Men när matchen sedan stod och vägde blev det nästan plågsamt att se hur ängsliga många av H43-spelarna blev. Självförtroendet är obefintligt på många händer och det känns faktiskt som om man inte vågar vinna. 25-28 slutar matchen till slut och H43 blir alltmer fast i botten på tabellen.

Jag har redan gnällt om ett tveksamt fokus och kanske tveksam inställning i matchens inledning. Men man ska inte dra alla över en kam och jag vill verkligen framhålla Elias Holmström för hans insats i kvällens match. Elias var mycket bra både framåt och bakåt, men framförallt tycker jag att han visade rätt attityd, och med kroppsspråk och agerande på plan visade han att han verkligen ville vinna den här matchen. Elias har stått för flera fina insatser i höst och han bör få MYCKET speltid framöver. 

Andra spelare som förtjänar att omnämnas är Rasmus Johansson som blev målbäst i H43 med fem mål. Och så ska Oscar Jensen givetvis få ett godkänt totalt för sin fina andra halvlek.

Klart är nu att en snabb förbättring måste ske. Just nu går det inte att blunda för att det här pekar rakt mot allsvenskan. I kommentarsfältet här på bloggen har det diskuterats för och emot ett eventuellt tränarbyte. Själv kan jag förstå båda sidor. Jag är i princip emot tränarbyten som någon slags quickfix, då problemen oftast går djupare en så. Men samtidigt är det ju ett sätt att få till stånd en förändring. Det är betydligt lättare att sparka en tränare än att sparka en massa spelare. 

Tittar vi konkret på coachningen idag så känns det lite plottrigt. Knirr famlar verkligen i mörkret när det gäller att hitta rätt startuppställning. Men till hans försvar ska sägas att det inte kan vars lätt att coacha när spelarnas prestationer är så ojämna. Men ängsligheten och det dåliga självförtroendet hos vissa spelare kan vara en effekt av att de inte känner trygghet. Det kan knappast vara lätt för Joakim Bååk, Andreas Hampe och Fahrudin Zaimovic som idag åkte in och ut på vänsternio om varannat.

Till syvende och sist är det alltid spelarna som ska prestera på banan. Men om inte tränaren når ut med sitt budskap och ger spelarna rätt förutsättning att prestera så kan det vara dags för en ny röst på tränarbänken! 




Kommentarer
Postat av: KOS

Behövs energi mer än detaljkunnande från bänken. Satsa på en tränare som verkligen får laget att brinna för sin uppgift, dvs ta poäng! Strunta i hur det ser ut

2014-10-24 @ 07:59:37
Postat av: Anders

Man kämpade bra i andra halvlek och ett lag som hade haft samlat poäng "i ladan" i tidigare matcher hade förmodligen kunnat stå som segrare vid slutsignalen. Skövde hade ett tag 7 måls marginal till H43 i första halvlek, bl a till följd av lätta kontrings- och omställningsmål. Det tog förstås kraft från H43 i andra halvlek att kämpa sig upp till jämviktsläge, men man fick sina chanser att gå upp i ledning då, men tyvärr tog man som vanligt inte dem. Förändringen till att spela mer aggressivt och utgrupperat i andra halvlek kom för sent som matchbilden gestaltade sig. Som påpekats tidigare är försvars- och målvaktsspel A och O i handboll. Det är också viktigt offensivt att flera spelare "levererar" samtidigt. Nu blir det ofta så att t ex Gertssson får till det i en match, medan t ex Hampe och Bååk inte har sin dag. Sedan fick man intrycket av att Skövde hade flera intränade varianter i sin offensiv.

2014-10-24 @ 09:29:53
Postat av: Sista chansen

H 43 fick stryk igår igen och denna gången mot Skövde som spelade utan Lake, Wärn och som hade 3 st. 96-or och 2 st. 95-or i sin trupp. Om vi summerar alla 6 hemmamatcher, där facit blev 0 poäng kan jag sammanfatta det hela med ett ord BEDRÖVLIGT. Man såg igår att tränarparet inte vet vilka spelare ska spela på vilken position. Så börjar de matchen med Hampe men bara i försvaret, och Brlevic som H6 !? Hampe är ingen man för första uppställningen, och Brlevic är ingen H6 utan en H9. Under matchens gång såg jag bara en förvirrad agerande på bänken. Jag tycker att Knirr coachar mycket sämre, sedan han fick " hjälp " av Geissler. Det är klart att laget saknar en ledare ( Zoran ), men jag saknar en spelare till från förra truppen, och det är Pavle. Som det ser ut nu spelar vi i praktiken utan H6. Gustav Thulin var helt osynlig sedan serien började, inga kontringar och blyga försök från h6. Varför ger man inte chansen till Patrik Olausson? Sedan håller jag med Oskar att Elias Holmström måste spela mycket mer och Fahrudin måste tas ut ur " frysboxen ". Synd att han stukade foten igår, han var på gång.
Frågan efter 8 spelade matcher är om H 43 blir sist eller näst sist när serien slutar. Önnered kan bli rädningsplanka och det är oerhört viktigt att ta nu 2 poäng borta mot Önnered. Förlorar vi den matchen, då är det förmodligen kört. Då bör tränarna avgå själva om de har lite självrespekt.

2014-10-24 @ 13:52:33
Postat av: Ruska

Bedrövligt!!! Ta tillbaka Mikael Ekdahl!!!

2014-10-24 @ 14:22:10
Postat av: Ola

Ha ha. Kenneth och Kristianstad låg femma.de tog alltså rätt mycket mer poäng än vi just nu . förövrigt tagit det bytet alla dar i veckan

2014-10-24 @ 21:00:33
Postat av: Viktor p

Håller inte allas med, Elias är en av de
Sämre spelarna i truppen . Blandar och ger hejvilt! Visst han gör några bra saker då och då, men i det stora hela är han fullständigt värdelös framåt och bakåt, hör inte hemma i elitserien med de pojkar a misstag han bjuder på . Detta gäller 95% av h43s spelartrupp! Det är bara en spelare i truppen som hör hemma i elitserien och det är Oscar Jensen ! Har man en trupp med dessa förutsättningar så måste man balansera ut det genom att gå ut och kriga i varje match och försöka överraska motståndarna med taktiska drag.
Spela enkelt , gå rakt på mål, kriga från minut 1 så kan man faktiskt ta en hel del poäng. Men detta har h43 inte gjort en ända match!

2014-10-26 @ 14:45:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0