Det här håller inte

Kvällens match mellan H43 och Redbergslid var sannerligen ingen höjdare. På rak arm kan jag faktiskt inte komma ihåg att jag någonsin bevittnat en sämrevhandbollsmatch på den här nivån. Men visst, det är alltid lätt att vara överdrivet kritisk så här nära inpå en stor besvikelse. 27-31 hemma mot Redbergslid var inte vad H43 behövde. Att det då och då dyker upp matcher när ingenting fungerar får man acceptera. Det är synd bara att de kommer mot "fel" motstånd.

Enligt media har man i laget pratat mycket om att minska antalet tekniska fel och bli noggrannare i anfallsspelet! Därför är det på ren svenska åt helvete att man redan efter sex spelade minuter gör fyra tekniska fel, och detta under den enda perioden av matchen när man får ordentlig träff i sitt försvarspel. Så istället för en tidig ledning och ett kopplat minigrepp om matchen så får man kämpa för att hålla jämna steg.

När H43 sedan dessutom tappar sitt försvarsspel så kan det ju egentligen bara sluta på ett sätt. Man försöker att ändra till ett 5-1 försvar men helt utan framgång då RIK istället utnyttjar duktige Mario Lipovac på linjen. Men det som personligen oroar och upprör mig mest är att det stundtals såg lite lojt och ointresserat ut i försvarsspelet.

Framåt kör man långa stunder fast i Redbergslids försvar och mängden tekniska fel blir åter hög. Joakim Bååk och Måns Gerdtsson är väl de H43:are som ändå förtjänar godkänt för sina fem mål vardera, men även deras betyg dras ner något på grund av för många tekniska fel. 

Med den här typen av insatser kommer H43 att få det tufft att hålla sig kvar i elitserien den här säsongen. Frågan måste börja ställas om vilket tålamod klubbledningen ska ha innan man agerar på något sätt. Jag är principiellt emot att försöka hitta snabba lösningar med hjälp av tränarbyten. Men det går heller inte att blunda för att Knirr/Geissler hittills inte varit särskilt lyckosamma i sin coachning. Och dessutom är det ju tränarnas ansvar att få spelarna att prestera på max i match efter match. Poängen måste börja trilla in, och de måste börja trilla in nu!



Kommentarer
Postat av: Anders

Det blev en upprepning av tekniska fel/felpass och missade frilägen. Oscar Jensen var bra i målet men försvarsspelet är under all kritik. Även de mest inbitna H43supportrarna börjar resignera och det blir svårt att locka ner folk till Arenan om kräftgången bara fortsätter. Finns det ingen handlingsplan styrelse/lagledning att göra en analys av det prekära läget och åtminstone göra någon typ till förändring? Nu kör man bara på i samma hjulspår.....

2014-10-21 @ 12:30:29
Postat av: Victor p

Går inte och kollar på h43 igen förrens man gjort sig av med knirr . Visst truppen är inte den bästa , men man skulle faktiskt inte kunna göra det sämre än vad knirr gjort det.
Tränaren / tränarnas uppgift är leda laget och de har därför ansvar över att få ut det bästa utav spelarmaterialet och göra det bästa utifrån förutsättningarna . Är det någon med handen på hjärtat som tycker knirr varit i närheten till detta?

Första steget , ge knirr foten

2014-10-23 @ 00:24:48
Postat av: Bigge

tycker det är lite tråkigt att man i alla sammanhang alltid skyller på tränaren.
Det är lätt att känna igen när Kenneth Andersson var tränare i K-stad
I matcherna mot Drott, Lugi och Önnered hade H43 klara övertag men släppte in motständarna i matchen. det var spelarna som var på planen.
Det är brist på vinnarkultur i H43.
De är lite rädda för att vinna.
Hoppas på rejäla kämpatag ikväll.

2014-10-23 @ 09:29:07
Postat av: Charles

>>>Bigge

Vad har alla sammanhang och alltid med H43s nuvarande situation att göra? Vi diskuterar H43 här, inget annat. Inte Kristianstad, inte Redhwaks, inte Man U, inte Lugi. Jag har följt bloggen ganska länge och har inte sett att någon förespråkar att tränaren skall sparkas förrän nu. Jag håller för övrigt med, Knirr bör ha gjort sitt i H43.

Du nämner själv ett antal anledningar till att H43 förlorar. Bristande vinnarkultur, rädsla för att vinna och oförmåga att stänga matcherna. Tyvärr gör du ett felslut när du skyller det helt på spelarna. Tycker du inte tränaren har något ansvar alls? Vad ska man i så fall ha en tränare till över huvudtaget? Ska man byta ut spelartruppen istället?

Nej, in med en tränare som kan ge spelarna det de behöver - lite mer jävlar anamma.

2014-10-23 @ 17:38:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0