Bittert

Det är alltid bittert att se sitt favoritlag förlora. Men frågan är om inte kvällens förlust mot Lugi är bland de bittraste förlusterna jag som supporter upplevt. För det här var ju länge H43:s match. Med ett lite skarpare anfallspel hade man faktiskt mer eller mindre kunnat avgöra matchen redan under den andra halvlekens inledning. Men nu blev det inte så. Istället kom Lugi tillbaka och var starkast när allt skulle avgöras.

Som vanligt när det spelas derby får spelkvaliteten stå tillbaka något för fighten och kämparandan. Men det var ändå en härlig match vi fick se. Tufft, tätt och jämnt. Dessutom god stämning trots den katastrofala publiksiffran för att vara ett derby. Båda lagen hade sina "klackar" som gjorde sitt bästa för att stötta sitt lag. Lite synd bara att Lugis klack nästan uteslutande kör med ramsor kopierade rakt av från MFF-klacken.

Lugi kopplade tidigt ett litet grepp, men inte värre än att H43 hela tiden hängde med. En mycket inspirerad och duktig Oscar Jensen i H43-målet gav verkligen H43 chansen att vinna den här matchen. Problemet i sammanhanget var väl bara att Espen Christensen i Lugi-målet var precis lika bra. Hur som helst så gick lagen till halvtidsvila i likaläge, 12-12. Ett resultat som så långt speglade matchbilden ganska väl i en match där spelet böljade lite fram och tillbaka utan att det riktiga skönspelet infann sig. 

H43 inledde den andra halvleken piggt, medan Lugi hade mycket svårt att komma till bra avslut. Under de tio inledande minuterna av den andra halvleken fick H43 också spela med en man mer på banan i hela sex minuter. Tyvärr lyckas man inte själv göra mer än 3 mål under den här perioden vilket gör att Lugi ändå fortfarande har häng när man gör sitt första mål för halvleken dryga tio minuter in i den samma!

Resten av halvleken blev en enda lång nervpärs för de allra flesta på läktaren. H43 hade länge ledningen, men Lugi kröp hela tiden närmare. Och medan Oscar Jensen inte riktigt fick tag i bollarna under matchens slutskede så blev ett par av Espen Christensens parader i slutet direkt matchavgörande. 22-24 blev slutresultatet i matchen som nog kunnat sluta hur som helst. Jag må vara färgad, men personligen kan jag känna att ett oavgjort resultat nog hade varit det mest rättvisa! 

När man tänker efter och den värsta bitterheten lagt sig så inser man också att det här var en ganska bra H43 insats. Jag tycker att de allra flesta H43-spelarna kan känna en viss stolthet över sin insats när de tittar sig själv i spegeln ikväll. Oscar Jensen är redan nämnd men tål att nämnas igen. Han har nu stått för två riktigt bra insatser i rad och om han fortsätter så här så kommer poängen snart att trilla in. Av utespelarna så är det väl Joakim Bååk och framförallt Måns Gerdtsson som förtjänar ett extra plus, men jag vill verkligen poängtera att hela kollektivet ska ha beröm för sin insats idag!

Hedersamma förluster är jäkligt tråkiga. Spelet ser allt bättre ut men poängen trillar inte in för det. Nu är idrotten förvisso inte svart eller vit, men med spelet man visade upp idag så borde man kunna ta en hel del poäng mot många andra lag. Låt oss hoppas att det också blir så! 




Kommentarer
Postat av: Kula

Håller med dig i det mesta och tycker att båda målvakterna var mycket duktiga. Ett oavgjort resultat tycker även jag som icke färgad hade varit rättvist! jag lider med Måns Gerdtsson som gjorde en enligt mig alldeles utmärkt match men bränner sista chansen. Sämst på plan var domarna!

2014-10-04 @ 09:21:05
Postat av: Anders

Utan att vara färgad kan man tycka att det hade varit rättvist om H43 stod som segrare. Man hade absolut sina chanser i andra halvlek. Jag noterade 5 st(OBS) klockrena frilägen som brändes av: Rasmus Johansson, Joakim Bååk, Måns Gertsson, Sebastian Geissler och Rune Poulsen i den andra halvleken. H43 är världsmästare på detta. Det är sällan skribenter och journalister peka på denna detalj. Mera kyla i dessa viktiga lägen och man hade kunnat stå som segrare. Detta är en sak att fokusera på vid kommande träningstillfällen. Visst måste det ha känts bittert för spelare och lagledningen. Jag tyckte att det var ett fall framåt. Det fanns en bra rörlighet i anfallsspelet och kan man bara få ner de tekniska felen och spela lika disciplinerat som man stundtals gjorde igår så kan snart första segern inhöstas. Oscar Jensen gjorde en storstilad insats. Albin Tingsvall kunde med tur och skicklighet skjuta de avgörande målen. Små marginaler och 2 mål ribba in, där hade han flyt. Beträffande frilägen så måste jag framhålla Elias Holmström som satte sina chanser distinkt. Nästa match är inte lätt mot Hammarby borta, men det är dags att överraska. En spelare som jag tyckte gjorde det bra igår var Julius Andersson.

2014-10-04 @ 10:46:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0