Ännu en god chans borta

H43 är verkligen inget vinnande lag för tillfället. I dagens bortamatch mot Hammarby var man långa stunder väl så bra som hemmalaget. Men så fort man hade chansen att koppla greppet om matchen så kom tveksamheten och misstagen. Och sista 10 minuterna syntes osäkerheten tydligt. Lägg därtill ett domarpar som gav hemmalaget stor fördel de sista 10 minuterna, och då går det i princip inte att vinna en jämn handbollsmatch. 

Det var sannerligen inte någon välspelad inledning av matchen. Båda lagen hade sina chanser att koppla ett litet grepp, men mängden tekniska fel och missade lägen var alltför hög åt båda håll. Halvtidsställningen 14-13 till Hammarby var säkert inte orimlig på något sätt, men som H43-supporter började man känna frustrationen komma krypande redan då.

Det var länge jämnt i den andra halvleken, och jag tror att det var med dryga kvarten kvar som ställningen var 20-20 och matchen verkligen stod och vägde. I det läget hade H43 flertalet tillfällen att ta ledningen, men det ville sig inte. Ovanan att vinna tog på något sätt ut sin rätt. Det må vara tillfälligheter som avgör jämna matcher, men med fler poäng på kontot så tror jag att H43-spelarnas agerande sett något annorlunda ut i avgörande situationer.

Jag vill inte på något sätt skylla förlusten på domarna. Men jag tror inte att man behöver vara särskilt blå för att hålla med om att H43 inte fick med sig en enda tveksam situation i matchens slutskede. Därför rann också Hammarby ifrån på slutet och matchen slutade 28-25.

Förlusten till trots så tycker jag nog ändå att de flesta spelarna förtjänar minst godkänt. Och minst ett extra plus ska gå till Rune Poulsen som gjorde sex mål i sin bästa insats för H43 så här långt. Även Rasmus Johansson var duktig på sin vänsterkant när han kom in.

H43 är precis som i princip alla lag beroende av att vissa spelare får till det. Måns Gerdtsson är definitivt en sådan spelare, och idag gjorde han väl tyvärr inte sin bästa match, utan att för den sakens skull vara dålig. När Måns inte lyckas fullt ut tenderar hotet från H43:s högersida helt att utebli. Men mer oroväckande ändå är att Joakim Bååk har haft svårt att övertyga så här långt. Han nämndes inför säsongen som en av lagets nyckelspelare, och bortsett från lundaderbyt mot Lugi har han inte varit så bra som förväntat. Vi får hoppas att han kommer igång, för här har H43 sparkapital.

Jag kan ibland tycka att coachningen från Knirr/Geissler är lite märklig. Ingen skugga ska väl falla över Torbjörn Jacobssons insats i målet i den första halvleken. Men jag tycker det är märkligt att en Oscar Jensen som varit snudd på stekhet i de två senaste matcherna får börja på bänken. Likaså tycker jag att det är lite tveksamt att sätta in Fahrudin Zaimovic med tveksam form när matchen står och väger med cirka kvarten kvar och när han inte fått en sekunds speltid tidigare. Det är knappast en särskilt lätt situation för Fahrudin att prestera i. 

Nåväl, det är väl bara att kämpa på. Nu väntar en veckas träning innan en oerhört viktig vecka inleds. Nästa måndag möter man Redbergslid hemma, följt av Skövde hemma på torsdagen och så avslutar man veckan borta mot Önnered. Ni ser själva att det är idel matcher mot lag tippade på den nedre halvan av tabellen. Med risk för att ta i lite så känns det som om allt annat än sex poäng under den veckan nog innebär att man får säga adjö till förhoppningen om att undvika kvalserien framåt vårkanten. Men låt oss hoppas att vi slipper tänka så när vi kommer dit! 


Kommentarer
Postat av: Håkan

Jag var i Eriksdalshallen och tittade.

Hela matchen var min undran: Varför i hela världen punktar man inte bort Josef Pujol? H43 var i det stora hela BÄTTRE än Hammarby. Men så var det Pujol då...

2014-10-13 @ 00:02:03
Postat av: Anders

Håller helt med Håkan. Man kan inte ha svävat i ovisshet om att Pujol är 75 % av Hammarby. Det är för mig helt obegripligt av lagledningen. Innan matchen så pratade intervjuade spelare om att det var viktigt att minimera tekniska fel och bortkastade bollar så att inte Hammarby fick enkla mål på kontringar......Återigen missade man frilägen vid viktiga skeden av matchen. Tex lagkapten Geissler. Gertsson blandar verkligen och ger. Strålande framåt ibland för att i nästa anfall slarva med passningen. Synd att en sådan spelare som Bååk inte kan få till det mer än i vissa matcher.

2014-10-13 @ 11:36:33
Postat av: Mr.Blå

Håller med föregående kommentarer. Denna matchen förlorade man pga av coachningen. T.ex. var det märkligt att Knirr, i intervjun innan andra halvlek, berättar att de kommer att punkta Pujol men väljer ändå att strunta i det.

Förvarsmässigt så gör Giessler och Anderberg vad de kan, men de är stora killar och de hade svårt att hänga med när Hammarby (Pujol) växlade tempo. Trots detta testade man inte enda gång att byta någon utav treorna för att få in lite snabbare fötter i mitten, man var t.o.m så benägen att bytta in sina treor i uppställt försvar att Hammarby gjorde 2-3 mål i den sekvensen.
De senaste matcherna så har Elias var bästa framåt, då tycker jag att man hade kunnat ge honom chansen att hoppa in tidigare i matchen och även låtit honom spela trea i försvaret i någon minut för att se om han kunde få stopp på bl.a. Pujol. Alternativet hade varit att spela 5:1 och på så sett låta Julius störa passningarna till Pujol och därmed försvåra deras tempoväxlingar.

Återigen så är det det här med attityd och krigarmentalitet, förstår att spelarna är otroligt trötta på att svara på frågor Zoran, men jag kan säga att jag är lika trött på att höra spelarna svara att det ska lösa det "kollektivt" och att alla ska ta ansvar. Tog man inte ansvar när Zoran spelade i laget så lär man inte heller göra det nu och det kanske är dags för spelarna att inse att om de inte kan spela till sig poäng så får de helt enkelt börja kriga/grisa sig till dem på ett gammalt men hederligt H43-sätt.

2014-10-13 @ 12:41:48
Postat av: Håkan

Finns bara en lösning.

Värva tillbaka Zoran. Som spelande tränare.
Knirr och klang till Ystad eller något.

2014-10-13 @ 14:28:19
Postat av: Charles

Var ska man börja?

Visst lyser självförtroendet sista kvarten med sin frånvaro. Visst slarvas det i frilägen. Visst produceras det för mycket tekniska fel. Det stora problemet sitter på bänken som jag ser det. Jag är en stark anhängare av kontinuitet och tycker varje sparkad tränare under säsong är förilat. Tyvärr är Knirr ingen bra matchcoach. Ofta tveksamma taktiska drag och märkliga försök till fingertoppskänsla i sina byten.
Att anfallsspelet hackar kan jag köpa, men försvaret? H43:s signum som varit helt ihåligt sen Kos lämnade. I år har man alla försvarsspelarna friska och ändå har inte Knirr fått till det.

Nej, det är dags att prova det gamla 3-2-1. Thulin, Anderberg, Nyberg - Gerdtsson, Elias - Julius. Spela sen Elias framåt, låt Geissler sitta lite på bänken.

Ses inga försök till förändring från Knirrs håll snart så är det nog, tyvärr, dags att plocka in någon annan att hålla i time out-korten.

2014-10-14 @ 02:06:07
Postat av: Ursäkt till Zoran är på sin plats

Oj,oj ,oj som jag saknar Zoran. Gänget från Ystad tillsammans med ordförande, bröderna Geissler och lagkaptenen Bååk och några spelare till, det är dags att ni ber Zoran om ursäkt.

2014-10-14 @ 10:58:19
Postat av: Mr.Blå

re Charles, förra säsongen så tyckte jag Knirrs coachning var nästintill fläckfri hela hösten och i början av våren. Men efter att Stoffe blev klar som assisterade så tycker jag har coachningen försämrats, vad det beror på låter jag vara osagt men det finns ju flertalet kommentatorer på denna bloggen redan våras som var kritiska till Stoffe som assisterande och enligt mig så verkar de få rätt.

re Ursäkt, är faktiskt benägen att hålla med dig. För efter att Stoffe blev assisterande så blev Zoran helt plötsligt bänkad under långa stunder i varje match. Det var för mig vid sidan om en tydlig signal från laget, tränarna och styrelsen att de inte ville ha kvar honom längre.

2014-10-14 @ 11:38:25
Postat av: Viktor p

H43 borde gjort Zoran till assisterande tränare redan när kos lämnade.

2014-10-15 @ 22:28:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0