Förlust mot Ricoh

Skrev egentligen det här inlägget redan igår kväll endast någon timme efter matchen. Men av oklar anledning gick det inte att publicera då. Ni får det nu istället, men får då stå ut med att tidsaspekterna inte riktigt stämmer.

En handbollsmatch varar som bekant i 60 minuter. Då håller det inte att inleda matchen som H43 gjorde idag. Det stod 0-5 efter 6 minuter. Och efter dryga kvarten stod 4-11. Först då började H43 att spela handboll på allvar.

Den kvarvarande kvarten av den första halvleken i kvällens match kan möjligen vara det bästa H43 visat upp så här långt den här säsongen. Sex raka mål från hemmalaget på cirka tio minuter gav hastigt och lustigt 10-11, och helt plötsligt blev det match igen. Joakim Bååk visade gammal god form och var tämligen överlägset bäste spelare i H43, men även Oscar Jensen i målet var starkt bidragande till att H43 tog sig in i den här matchen igen.

Halvtidsresultatet skrevs till 12-12 vilket H43 i det läget av matchen givetvis ska vara mycket nöjda med. Hade någon kvarten tidigare sagt till mig att H43 skulle ha oavgjort i paus hade jag troligen bett vederbörande att ta kontakt med psykvården, så osannolikt kändes det faktiskt ett tag att H43 skulle kunna göra match av det här. Men handboll är en fantastisk sport där mycket kan hända, och oftast händer det fort.

I väldigt många matcher den här säsongen har känslan varit att h43 spelat som bäst när man har hamnat i underläge och haft ett par mål att plocka in. Däremot har man inte varit lika lyckosamma i att skaffa sig en ledning på ett eller ett par mål när man har haft chansen till det. Tyvärr blev fallet så även denna kväll. För trots att man hade ledningen med såväl 13-12, 14-13 och 17-16, så kunde man inte bibehålla det fina spelet från den första halvlekens sista kvart. Istället var det Ricoh som på nytt kunde koppla greppet.

Matchen slutade 23-27, men då rann det iväg lite under slutminuten när H43 chansade för att försöka komma ikapp. Annars var det en jämn match där den store matchvinnaren för Ricoh blev målvakten Tomas Forsberg. Jag har redan berömt H43:s målvakt Oscar Jensen som faktiskt landade på en räddningsprocent på 47 ikväll.. Att han med det inte blir bäste målvakt i matchen är inget annat än sjukt. Men Forsberg hade helt osannolika 54% räddningar ikväll.

Det här är givetvis en oerhört sur förlust. En hemmamatch mot Ricoh är definitivt en match som H43 bör vinna. Men ikväll är där ett par spelare som inte riktigt kommer upp i nivå. Joakim Bååk gör sin bästa match för säsongen, Julius Andersson likaså. Och Oscar Jensen var som ni förstått vid det här laget stundtals formidabel i målet. Men de var lite för ensamma. Spelare som Rune Poulsen och Måns Gerdtsson kom inte riktigt upp i normal nivå ikväll, utan att för sakens skull vara dåliga. När Ricoh valde att punktmarkera Joakim Bååk var det liksom ingen annan som riktigt klev fram.

Ska vi välja att se det positiva i den här matchen så är det givetivs i första hand det faktum att man klarar av att kommat tillbaka efter den katastrofala starten, och till och med ha ledningen i matchen vid ett par tillfällen. Men jag tycker också det känns bra att antalet tekniska fel ännu en gång hölls nere på en acceptabel nivå. Det var liksom inte där det stora problemet låg idag.

Nästa vecka väntar bortamatcher mot Drott och Lugi. Med tanke på rådande form på de olika lagen tycker jag definitivt att H43 ska ha en ganska god chans i dessa båda matcher. Men då gäller det att vara med från början och spela handboll i 60 minuter. Idag förlorar man med fyra mål. Det stod 0-5 efter sex minuter. Den matematiken är inte särskilt avancerad.

Kommentarer
Postat av: Ola N

Lite oroande att Måns Gerdtsson fick axelmassage i pausen. Vi får hoppas att det inte är skadan han drogs med nästan hela förra säsongen som är tillbaka. Det är svårt att prestera om man måste käka smärtstillande för att kunna spela.

2014-11-21 @ 17:58:53
Postat av: Charles

Sparka Knirr.

2014-11-26 @ 20:42:34
Postat av: Persson

Såg hela matchen mot hk Drott . Knirr har definitivt gjort sitt i h43, jag menar hur usel får man vara för att det ska vara nog? Gör det nu h43 medans det inte är försent! Det blir inte roligt att stå med honom längst fram i skutan när man beger sig in i en väldigt tuff kvalserie.

Visst man har inte världens bästa spelarmaterial men det är tränaren som bestämmer hur de ska spela och det är hans uppgift att se till att laget är väl pålästa inför varje match . Detta är ju ändå elitserien! Försvaret har varit fruktansvärt dåligt under hela knirrs tränar vistelse hos h43. Och han fortsätter på exakt samma sätt ändå ? Nä jag går inte på fler matcher sålänge han är kvar .

2014-11-26 @ 20:51:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0